Fenntartó

Az Alkotó Élet Pedagógiai és Művelődési Egyesület 2015-ben indított intézményalapító munkát, amelynek eredményeként Budapest 17. kerületében, a 2016-2017-es tanévtől útnak indult a Christophorus Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

A Waldorf intézmények programja az egyes életkorokhoz igazított pedagógiai-módszertani eszközökkel biztosítja a gyermekek egészséges fejlődését, és arra is törekszik, hogy élményekben gazdag tapasztalatokat szerezzenek. A hagyományos oktatási módszerektől eltérően, a Waldorf szemléletű tanításban rendkívül sok mozgás is szerepel. A Waldorf óvodák, iskolák és képzések – az egyházi intézményeken kívül – a legnagyobb intézményszámmal, gyermek- és pedagóguslétszámmal rendelkező, nem állami, nem önkormányzati köznevelési hálózatot alkotják hazánkban. A Waldorf-pedagógia az egyetlen reformpedagógiai irányzat, amely az utóbbi két évtizedben országos hálózatot alakított ki. A hálózatot – civil egyesületként – a Magyar Waldorf Szövetség fogja össze. Hazánkban ma több mint harminc településen működik Waldorf-óvoda és közel ugyanennyi településen tanulhatnak a diákok Waldorf-iskolában.

Az óvodák és iskolák esetében is folyamatos az érdeklődők számának gyarapodása. Elsősorban a fővárosi és a város környéki iskolák esetében jellemző a túljelentkezés. A tapasztalatok azt mutatják, hogy folyamatos igény van új intézmények létrehozására.

Egyesületünk célja a Christophorus Waldorf Iskola működtetése, amely térsége kiemelkedő és vonzó intézménye lehet, ahol a pedagógiai szemlélet teljes mértékben tekintetbe veszi az életkori sajátosságokat és az adott korhoz tartozó fejlődési törvényszerűségeket. A testi, lelki és szellemi adottságok fejlesztésére egyforma hangsúlyt fektet, így az oktatásban „a szív, a kéz és a fej” egyidejű nevelése jelenik meg, ami napjainkban kulcsfontosságú.

Amennyiben egyesületünk célja elnyerte tetszését, ide kattintva várjuk jelentkezését a Christophorus Waldorf Iskolába.

Az fenntartó egyesület alapszabálya: alapszabály 2021-04-01

Információ: Gonda Zsófia +36 20 774 3856