Jelentkezés

 

Az első osztályba, valamint átjelentkezés jelenlegi osztályainkba.

A jelentkezési lap letölthető ide kattintva.

A  jelentkezési lap folyamatosan beadható minden évfolyamunkra.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy iskolánk nem integráló intézmény, így SNI gyermekeket nem áll módunkban fogadni.

 


Iskolánk felvételivel kapcsolatos tájékoztatója

Az iskolánk iránt érdeklődő családok számára a Waldorf-hagyományokhoz illő, összetett felvételi eljáráson való részvételi lehetőséget kínálunk.

A felvételi célja nem csupán annyi, hogy az iskola tanári kollégiuma eldönti: a gyermek bekerül-e az iskolába, vagy sem. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a leendő osztálytanító és a tanári kollégium igazán megismerje a jelentkező gyermeket, valamint a családok a felvételi eljárás során betekintést nyerjenek és közelebbről is megismerkedjenek a Waldorf-pedagógia szellemiségével, főbb vonalaival és a pedagógiai munka lényegesebb elemeivel. Ennek érdekében el is érkeztünk a felvételi folyamat legelső részéhez: a tájékoztató előadásokhoz.

A tájékoztató előadásokon iskolánk pedagógusai, illetve meghívott, Waldorf-életben jártas vendégeink, valamint egykori Waldorf-diákok tartanak beszélgetéssel összefűzött előadásokat. A tájékoztató fórumokon nem kötelező a részvétel, de mindenképpen javasoljuk a szülőknek. A gyermekeik jövőjét illetően egy nagyon fontos és erős, az iskola és a családok közötti együttműködés kezdetét jelentik ezek a lehetőségek.

Az előadásokat követően, a letölthető jelentkezési lapok kitöltésével és beküldésével fogadjuk a gyermekek jelentkezését. A jelentkezési lapok tartalmával egy nagyon mély, őszinte és részletes leírást adnak gyermekükről az osztálytanítónak. Az osztálytanító e kezdő pillanattól fogva odaadóan ismerkedik a gyermekkel. A lapokat és azok tartalmát diszkréten kezeli, a kapott információk a tanári kollégium avatott tagjain kívül más személyhez nem jutnak el. A jelentkezési lapok természetesen már előbb is letölthetők és a leadásuk is megtörténhet az előadás-sorozat vége előtt. Mégis úgy gondoljuk, hogy a családok először ismerkedjenek, gyűjtsenek tapasztalatot a fórumokon, és ezen élmények birtokában kezdjenek hozzá a jelentkezési lapok megírásához. Kérjük, vegye figyelembe, hogy iskolánk nem integráló intézmény, így SNI gyermekeket nem áll módunkban fogadni.

A jelentkezési lapok a jelentkezes(kukac)christophoruswaldorf.hu email címen, illetve személyesen is leadhatók.

A felvételi lapok beérkezését és megismerését követően az osztálytanító 5-6 fős csoportokba szervezi a gyerekeket, majd felveszi a családokkal a kapcsolatot a felvételi foglalkozás időpontjának egyeztetése céljából, legkésőbb március első napjaiban. A felvételin a szülőknek be kell mutatniuk az óvodában kapott iskolaérettségi papírt, esetleg szakvéleményt, ha valamilyen képességgel kapcsolatos vizsgálaton vett részt a gyermek. Ideális, ha mindkét szülő el tud jönni a felvételi foglalkozásra, mert amíg a gyermek a foglalkozáson vesz részt, addig a szülőknek lehetőségük nyílik olyan szülőkkel beszélgetni, akiknek gyermekei iskolánk első osztályaiba járnak.

A felvételi foglalkozás során egy meseszerű játékos világba merülve tölt el az osztálytanító közel 45 percet a gyermekekkel egy megfigyelő kolléga jelenlétében. Célunk ekkor alapvetően az iskolaérettség megállapítása és a gyerekek mélyebb megismerése, hogy hol tartanak a fejlődésben. Ez a második meghatározó és személyes pillanata az osztálytanító és a gyermekek hosszú távú közös útjának.

A felvételi eljárás záró elemeként az osztálytanító személyes találkozót szervez a szülőkkel. Ez alkalommal nyílik lehetőség egy tartalmasabb beszélgetésre, mélyebb, kölcsönös megismerésre a családok és az osztálytanító között.


 

Minden kérdésre szívesen válaszolunk, keressen minket elérhetőségeinken.