Jelentkezés

1-6. évfolyamra a jelentkezési lap folyamatosan beadható.

A jelentkezési lap letölthető ide kattintva.

 


Iskolánk felvételivel kapcsolatos tájékoztatója

Az iskolánk iránt érdeklődő családok számára a Waldorf-hagyományokhoz illő, összetett felvételi eljáráson való részvételi lehetőséget kínálunk.

A felvételi célja nem csupán annyi, hogy az iskola tanári kollégiuma eldönti: a gyermek bekerül-e az iskolába, vagy sem. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a leendő osztálytanító és a tanári kollégium igazán megismerje a jelentkező gyermeket, valamint a családok a felvételi eljárás során betekintést nyerjenek és közelebbről is megismerkedjenek a Waldorf-pedagógia szellemiségével, főbb vonalaival és a pedagógiai munka lényegesebb elemeivel. Ennek érdekében el is érkeztünk a felvételi folyamat legelső részéhez: a tájékoztató előadásokhoz.

A tájékoztató előadásokon iskolánk pedagógusai, illetve meghívott, Waldorf-életben jártas vendégeink, valamint egykori Waldorf-diákok tartanak beszélgetéssel összefűzött előadásokat. A tájékoztató fórumokon nem kötelező a részvétel, de mindenképpen javasoljuk a szülőknek. A gyermekeik jövőjét illetően egy nagyon fontos és erős, az iskola és a családok közötti együttműködés kezdetét jelentik ezek a lehetőségek.

Az előadásokat követően, a letölthető jelentkezési lapok kitöltésével és beküldésével fogadjuk a gyermekek jelentkezését. A jelentkezési lapok tartalmával egy nagyon mély, őszinte és részletes leírást adnak gyermekükről az osztálytanítónak. Az osztálytanító e kezdő pillanattól fogva odaadóan ismerkedik a gyermekkel. A lapokat és azok tartalmát diszkréten kezeli, a kapott információk a tanári kollégium avatott tagjain kívül más személyhez nem jutnak el. A jelentkezési lapok természetesen már előbb is letölthetők és a leadásuk is megtörténhet az előadás-sorozat vége előtt. Mégis úgy gondoljuk, hogy a családok először ismerkedjenek, gyűjtsenek tapasztalatot a fórumokon, és ezen élmények birtokában kezdjenek hozzá a jelentkezési lapok megírásához. 

A jelentkezési lapok a jelentkezes(kukac)christophoruswaldorf.hu email címen, illetve személyesen is leadhatók.

A felvételi lapok beérkezését és megismerését követően az osztálytanító 5-6 fős csoportokba szervezi a gyerekeket, majd felveszi a családokkal a kapcsolatot a felvételi foglalkozás időpontjának egyeztetése céljából, legkésőbb március első napjaiban. A felvételin a szülőknek be kell mutatniuk az óvodában kapott iskolaérettségi papírt, esetleg szakvéleményt, ha valamilyen képességgel kapcsolatos vizsgálaton vett részt a gyermek. Ideális, ha mindkét szülő el tud jönni a felvételi foglalkozásra, mert amíg a gyermek a foglalkozáson vesz részt, addig a szülőknek lehetőségük nyílik olyan szülőkkel beszélgetni, akiknek gyermekei iskolánk első osztályaiba járnak.

A felvételi foglalkozás során egy meseszerű játékos világba merülve tölt el az osztálytanító közel 45 percet a gyermekekkel egy megfigyelő kolléga jelenlétében. Célunk ekkor alapvetően az iskolaérettség megállapítása és a gyerekek mélyebb megismerése, hogy hol tartanak a fejlődésben. Ez a második meghatározó és személyes pillanata az osztálytanító és a gyermekek hosszú távú közös útjának.

A felvételi eljárás záró elemeként az osztálytanító személyes találkozót szervez a szülőkkel. Ez alkalommal nyílik lehetőség egy tartalmasabb beszélgetésre, mélyebb, kölcsönös megismerésre a családok és az osztálytanító között.


 

Minden kérdésre szívesen válaszolunk, keressen minket elérhetőségeinken.