Weszely Gabriella - kertművelés

kertművelés

Weszely Gabi vagyok és az Iskolánkba meglehetősen kacskaringós életút vezetett. A középiskola után Élelmiszermérnök diplomát (MSc.) szereztem, majd a 3 gyermekem megszületése előtt, illetve közben vállalati minőségbiztosítóként dolgoztam.

Civil kezdeményezések hatására fordultam a fenntarthatóság felé, majd később a kertészkedés és a tudatosan vállalt döntések felé. 2015-ben végeztem a solymári Waldorf kertművelés-szaktanár képzésen, majd 2021-ben kertészmérnök (BSc.) képesítést szereztem.

Mindhárom gyermekem óvodás kora óta Waldorf oktatási rendszerbe jár, így nem csak ők, hanem én is belenőttem ebbe a pedagógiába. Számomra az életben mindennek jelentősége van, minden összefügg és egy rendszert alkot. A növénytermesztés és az ételek elkészítése – mint két egymást kiegészítő terület - fontos eleme a mindennapjaimnak. Az ökológiailag fenntartható rendszerek és a biodinamikus kertművelés megismerése után éreztem, hogy az élet egy olyan területére találtam, amellyel nagyon szívesen foglalkozom.

A kert és a kertészkedés adta örömök, valamint a természet nyújtotta élmények meghatározzák az életem. Mindazokat az érzéseket, gondolatokat melyek ilyenkor átjárnak, szeretném a gyerekeknek is átadni.