Slonszki Gyöngyi - euritmia

Slonszki Gyöngyi vagyok és az euritmiát tanítom az iskolában. Emellett gyógyeuritmia foglalkozásokat is tartok gyermekeknek és felnőtteknek.

Az euritmiával a Solymári Tanárképzésen találkoztam először sok évvel ezelőtt.

Az életutam Angliába vezetett egy helyi Camphillbe, majd onnan Londonba, az euritmia képzésre, amit 2003-ban befejeztem.

Ezután visszatértem Magyarországra és 5 évig euritmiát tanítottam Waldorf iskolában: három évig Vácon majd két évig Kamaraerdőn.

Eközben 2006-ban elkezdtem a gyógyeuritmia képzést Angliában nyári kurzusként. A gyógyeuritmia képzés végén gyakorlatot kellett csinálni, amit a Camphillben sikerült megcsinálnom 2008-ban. 

Gyermekekkel foglalkoztam és szerettem volna ott maradni tovább a gyakorlat után, de sajnos erre akkor nem volt lehetőség, mert több euritmista is dolgozott a Camphillben.

Egy ismerősöm javaslatára és segítségével Írországba kerültem egy ottani Camphillbe. A tervem az volt, hogy egy évet maradok ott és gyakorlom a gyógyeuritmiát, majd visszatérek Magyarországra. Az egy évből lett sok év.

2009-2020-ig éltem Írországban a Camphillben. 2020 nyarán visszatértem Magyarországra és azóta a Christophorus iskolában tanítok.