Tanáraink első találkozója

Július 6-án a tanárok is megtartották első találkozójukat. Az ismerkedés után szó esett célkitűzéseinkről, azokról az alapelvekről, amelyek mentén a Christophorus Iskola működni akar, valamint elhangzott egy beszámoló arról, mi történt eddig, hol tartunk most.

Ezt követően – egy kis pedagógiai rész keretében – a szabad vallásoktatás hátteréről, alapjairól és szükségességéről is hallhattunk gondolatokat, sőt, még egy rövidke drámarészlet is színesítette ezt. Jó volt, hogy – Waldorf-tanári szokásokhoz híven – erősítettük magunkban pedagógiánk szellemiségét, alapelveit a gyermeki fejlődésre vonatkozóan, hiszen annak érdekében, hogy mindig jobb és jobb nevelőkké váljunk, ebből a fajta munkából sosem elég. Ezt követően körbejártuk az épületet és a belső terek kialakítását is áttekintettük az iskolai működés és a gyakorlati vonatkozások szerint. Elhatároztuk, hogy még a nyáron újra találkozunk, hiszen egyrészt sajnos nem jutott idő egy kis közös euritmiára, másrészt erősíteni akarjuk a kötelékeket egymás között, de lesz dolgunk abban is, hogyan alakítsuk a tanévet és a közös munkánkat.

Úgy érzem, a jó hangulatú együttlét a közös idea és szándékok kupolája alatt új erőket, jóleső izgalmat hozott számunkra az előttünk álló feladatra való rátekintés után.

Már várjuk a gyerekekkel való találkozást és közös munkát!