Megtaláltuk az épületeket, célegyenesben vagyunk!

Rendhagyó találkozó volt ez a májusi utolsó, 2 nappal azelőtt, hogy beadtuk intézményeink engedélykérelmet a Kormányhivatalhoz. Éppen emiatt oly sok gyakorlati megbeszélnivaló akadt, hogy ezekkel kezdtük a találkozót, és a pedagógiai rész kivételesen végül el is maradt.

A fő téma természetesen az épületkérdés volt, amelynek kapcsán számunkra kedvező döntés született a május 26-i képviselőtestületi ülésen. A kérelmek beadásához szükséges többi előkészület, a dokumentumkészítés tekintetében már szinte minden készen állt.

Tehát részletesen átbeszéltük a lehetőségeket, a jelenlegi helyzetet, ami alapján meghoztuk a döntést arról, hogy Pécelen egyelőre nem indítunk iskolát a Határ út 3. alatt. A Christophorus Waldorf Iskola a 17. kerületben, a Peregi út 97. alatt kezdi meg működését 2016 szeptember elsején. A döntésnek megfelelően az itteni működéshez adtuk be az engedélykérelmet május 30-án az illetékes Fővárosi Kormányhivatalhoz. Az óvoda székhelye is a Peregi út 97., telephelyéről később döntünk. Közben ugyanis kiderült, hogy az óvoda tekintetében elég a nyilvántartási kérelmet beadni május 31-ig, és ezután 6 hónapon belül kell beadni a működési engedély kérelmet. Tehát van még egy kis időnk, hogy döntsünk a végleges helyszínről. Annál is inkább, mert május végén több további potenciális helyszín is képbe került. A 17. kerület, Nápoly utca 84-86. alatti épület drágánk bizonyult, a péceli Április 4-e utcában lévő épület elbírálás alatt van. Napokon belül kiderül, hol kezdi meg pontosan működését az óvoda. Mostantól érdemes aktívan nyomon követni Facebook oldalunkat és a waldorfblog.hu híreit, mert folyamatosan megosztjuk a legfrissebb fejleményeket. Találkozzunk legközelebb június 11-én, 9 órától a Péceli Művelődési Házban (Isaszegi út 3.).