Beszámoló a 2016. június 11-i találkozóról

Ma is új családot köszönthettünk köreinkben és a korábbi megbeszélések menetét követve először az új érdeklődők mutatkoztak be pár szóban. Ezt követően a pedagógiai rész keretében Szilárd mesélt az osztályával eltöltött egy hetes földmérés gyakorlatról. Ennek során kitért a csapatmunka következtében fellépő nehézségekre és azoknak a gyerekek általi kreatív megoldására.

Mesélt a gyerekek – a hivatásos földmérőket is meglepő – lelkesedéséről és talpraesettségéről. A szokásosnál rövidebb pedagógiai rész után rátértünk a technikai jellegű napirendi pontokra. Elsőként az óvoda kérdése került megvitatásra. Ennek során egyértelműsödött, hogy 2016. szeptemberétől Pécelen, a korábban kiszemelt Kölcsey utcai ingatlanban nem tud óvoda indulni. Az itt működő intézmény lehetőségéről azonban nem mondtunk le. Esélyt adunk annak, hogy amennyiben az akadályok elhárulnak egy év alatt, akkor a következő tanévben az ideiglenes helyéről a Kölcsey utcába tudjon költözni az óvoda. Átmeneti megoldásként két ingatlan kínálkozott. Az egyik Budapest XVI. kerületében, a másik Pécelen. A vezetőség ismertette a jelenlévőkkel mindkét ingatlan esetében a mellette és az ellene szóló érveket, és végül a budapesti helyszín mellett döntöttünk. Tehát az óvoda a 2016/17-es tanévben Budapest XVI. kerületében (Cinkotán) a Batthyány Ilona utca 9/B alatti ingatlanban kezdi meg működését.

Az óvoda után rátértünk az iskolára, amely Budapest XVII. kerületében a Peregi út 97. szám alatt indul szeptemberben. Átbeszéltük, hogy nagy vonalakban milyen átalakítási munkálatokra lesz szükség a használatba vétel előtt. Zajlik a kormányhivatalnál az engedélyeztetési eljárás és a hiánypótlás. Aláírtuk a tulajdonos önkormányzattal a bérleti szerződést, a jogi és egyéb áttekintés, közjegyzői hitelesítés után megkapjuk a kulcsokat, amire már igen nagy szükség van, hiszen jönnének a szakhatóságok, illetve már szülői estet is ott szeretnénk tartani június 27-én.

Legvégül az előttünk álló kommunikációs feladatokról, azok koordinálásáról és a pótfelvételiről esett szó. Még mindig van hely óvodai csoportunkban és az első osztályban egyaránt, ezért várjuk a pótfelvételizők jelentkezését itt.

Következő találkozónk: 2016. június 25. 9:00-11:30, előreláthatóan a Péceli Művelődési Házban (Isaszegi út 3.).