"... És a végén egy nagy, baráti ölelés" - Lúdas Matyi volt vendégünk

Igazán remek élményben lehetett része annak, aki eljött hozzánk 2024. március 10-én, egy szép vasárnap délelőtt a HaMajdLesz Egyesület fiataljainak vendégszereplésére.

Ludas Matyi

Első alkalommal adott helyszínt iskolánk egy ilyen eseményhez, ezért izgatott várakozás előzte meg a vendégek érkezését. A tornaterembe lépve csak fokozódott az izgalom, kíváncsisággal vegyítve, látva a díszletek előtt élőképet alkotó fiatalokat. A "színházi 5 perc" letelte után pedig megelevenedett az élőkép s végre elkezdett kibontakozni a cselekmény. Gyorsan megfeledkeztünk magunkról a sorok között, hiszen a rengeteg poén, humor, interakció, váratlan fordulat és a remek játék egyszerűen elvarázsolt minket! Egyik pillanatban kacaghattak itt kicsik és nagyok is, hogy aztán a következőben lélegzetvisszafojtva várják, "most mi fog történni?", azt követően pedig meglepődve forduljanak hátra, kik érkeznek éppen a hátunk mögül. (A kedvenc jelenetem akkor volt, amikor az első sorban ülő kicsik maguk is felálltak és hátrafordultak, merre is mutatják Matyinak a várost a távolban. Magával ragadó volt...)

Az érettségi előtt álló színészpalánták remek megoldásai valódi művészetet csempésztek a falaink közé - ami itt amúgy sem idegen elem -, s bizonyították, igenis lehet igazi élményt ajándékozni lézershow vagy villogó technikai bravúrok nélkül, pusztán emberi erővel, lélekkel és művészettel. Úgy érzem, itt találkozás történt ember és ember között, és valami igaziban lehetett részünk. S a végén egy nagy baráti ölelés Döbrögi és Lúdas Matyi között még felnőtteknek is elgondolkodtató üzenet volt.

Szívből remélem, hogy a jövőben is találkozunk a fiatalokkal, és ugyanúgy tömött tornaterem előtt játszhatnak...

Figyelem, figyelem! Közhírré tétetik: aki nem akar lemaradni, figyelje médiumainkat! Ez igazán nagyszerű volt, köszönjük HaMajdLesz! (És sikeres érettségit kívánunk nektek! Visszavárunk benneteket!)

Türkössy Szilárd