Gimnázium

Minden, amit a Christophorus Waldorf Gimnáziumról tudni érdemes

Aktualitások

Gimnázium jelentkezési lap

Más intézményből a gimnázium 9. osztályába jelentkezőknek a jelentkezési határidő: 2024. február 20. A hagyományos állami felvételi eljárás szerint is jelentkezni kell!

Gimnáziumi nyílt nap 8. osztályosok részére

2023. december 11-én és 12-én óralátogatást tart induló gimnáziumunk iránt érdeklődő diákok számára.

Gimnáziumi tájékoztató

Szülői tájékoztató és óralátogatási lehetőség szülők részére

Jelentkezés

Felvételi a Christophorus Waldorf Iskola 9. osztályába

A felvételi eljárás megszervezéséért a leendő 9. osztály osztálykísérője (mentora) a felelős. A felvételi eljárás a rendeletben meghatározott központi felvételi rendszer keretein belül zajlik. A felvételi eljárást a törvényben meghatározott időkereten belül kell lefolytatni. A hivatalos és az iskolánkban használt jelentkezési lapot is ki kell tölteni. A hivatalos jelentkezés a KIFIR-ben (Középiskolai Felvételi Információs Rendszer) történik, melyben a tanuló általános iskolája, az adatbegyűjtő lapok beérkezése után, rögzíti a tanuló középiskolai jelentkezését. Az iskolánk jelentkezési lapja a honlapon lesz elérhető, letölthető. A jelentkezési lapok beérkezése után, január és március hónapok között, a tanulók és a szülők is egyéni beszélgetésre lesznek behívva. A jelentkező felvételéről minden esetben a felvételi bizottság dönt.

Saját nyolcadik évfolyamot végzett tanulóink számára

Minden tanulót és az érintett szülőket egyéni beszélgetésekre kell meghívni. A beszélgetésekből ki kell derülnie, hogy mind a gyermekek, mind a szülők részéről a továbbiakban is egyértelmű elkötelezettség van a Waldorf-pedagógia és az iskola felé. A felvételi beszélgetés során az addigi együttműködés éveinek tapasztalatait kell megbeszélni az osztálykísérő/mentor jelenlétében. A felvételire a jelentkezők kérjük, hozzanak magukkal: - Egy saját kézzel készített alkotást (például: füzet, rajz, festmény, fafaragás, zenei darab, stb.) Nem megfelelő tanulmányi eredmény vagy magatartási problémák esetén a mentor javasolhatja más iskolatípus választását a tanuló számára.

Más iskolából történő jelentkezés esetén

Minden gyermeket és az érintett szülőket egyéni beszélgetésekre kell meghívni. A beszélgetésekből ki kell derülnie, hogy mind a gyermek, mind a szülők részéről egyértelmű elköteleződés van a Waldorf-pedagógia felé.

A felvételire a jelentkezők kérjük, hozzák magukkal: - A 6., 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi bizonyítványukat. - Egy saját kézzel készített alkotást (például: füzet, rajz, festmény, fafaragás, zenei darab, stb.) - Egy mostanában készült fényképet.

Gimnáziumba való jelentkezés/ átvétel tanév közben

A felvételi eljárás megszervezése hasonlóképpen történik, mint a kilencedik évfolyamba való jelentkezéskor. A jelentkezés megszervezéséért azonban az érintett osztály mentora a felelős.

Gimnáziumi jelentkezési lap

Jelentkezéshez kérjük, töltse ki a jelentkezési lapot, és küldje el a jelentkezes@christophoruswaldorf.hu címre, vagy kinyomtatva és aláírva adja le személyesen a titkárságon.

A gimnáziumi jelentkezési lap letöltéséhez kattintson ide.

Jelentkezési határidő: 2024. 02. 20.

A hagyományos állami felvételi eljárás szerint is jelentkezni kell.